Zoete aardappelschotel met geitenkaas
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Tomaten – 2 stuks
- Tijm – 1 hand
- Zoete aardappel – 3 stuks
- Geitenkaas – 75 gram
- Tomatenpuree – 70 gram
In huis:
- Knoflook – 1 teen
- Olijfolie – 2 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 10 minuten in de oven)
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
1) Pel en pers de knoflook. Was de zoete aardappel, dep goed droog en snijd in plakken. Was de tomaten en snijd in plakken.
2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grillpan en grill de zoete aardappel aan beide kanten bruin.
3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de tomatenpuree, 2 eetlepels water, de helft van de tijm en peper en zout naar keuze toe en verwarm goed door.
4) Verdeel de tomatenpuree over de bodem. Leg de zoete aardappelschijfjes trapsgewijs in de ovenschaal, afwisselend met de tomatenschijfjes en geitenkaas. Zet de ovenschaal 10 minuten in de inmiddels voorverwarmde oven.
5) Garneer met de overgebleven tijm.