Plaattaart met asperges
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Witte asperges – 500 gram
- Peterselie – 2 handen
- Bladerdeeg op rol – 1 rol
- Gerookte zalm – 100 gram
- Mascarpone – 75 gram
- Eieren – 2 stuks
In huis:
- Knoflook – 1 teen
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vis
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 25 minuten in de oven)
Hoe maak je het?
Breng twee pannen met water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.
1) Schil de asperges en snijd het kontje eraf. Snijd de peterselie klein.
2) Doe de asperges in de pan met inmiddels kokend water en kook 5 minuten. Laat de asperges uitlekken en dep ze droog.
3) Doe de helft van de peterselie, knoflook, mascarpone en peper en zout naar keuze in een kom en meng goed door elkaar.
4) Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de mascarpone saus over het bladerdeeg, gevolgd door de asperges. Zet de bakplaat in de oven en bak in 25 minuten goudbruin.
5) Doe ondertussen de eieren in de pan met het inmiddels kokende water en kook in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken en pel ze.
6) Haal de plaattaart met asperges uit de oven. Beleg de plaattaart met de eieren, gerookte zalm en de overgebleven peterselie en serveer.