Pasta kip-pesto-broccoli

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Broccoli – 1 stuk
  • Basilicum – 1 plant
  • Pasta (volkoren) – 150 gram
  • Pijnboompitten –2 handen
  • Kipdijfilet – 385 gram
  • Parmezaanse kaas – 45 gram
  • Kookroom – 150 ml

In huis:

  • Boter – 1 flinke mespunt
  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 4 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook. Was de broccoli en snijd in kleine stukjes. Pluk de basilicum.

2) Doe de basilicum, knoflook, de helft van de parmezaanse kaas, de pijnboompitten en een 4 eetlepels olijfolie in de keukenmachine en pureer tot pesto.

3) Doe de pasta in de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.

4) Verhit 1 flinke mespunt boter in een koekenpan en bak de kip rondom bruin. Haal de kip uit de pan en wok de broccoli stukjes in deze pan. Voeg vervolgens de kip, pesto en room toe en verwarm het geheel 5 minuten door.

5) Verdeel de pasta over de borden, gevolgd door de kip-pesto-broccoli saus. Garneer met de overgebleven parmezaanse kaas en pijnboompitten.