Ciabatta pizzabrood
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Tomaten – 2 stuks
- Basilicum – 2 handen
- Italiaanse kruiden – 2 tl
- Ciabatta – 1 stuk
- Mozzarella – 1 bol
- Geraspte kaas – 50 gram
- Tomatenpuree – 70 gram
- Bouillonblokje – half stuk
In huis:
- Knoflook – 1 teen
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 15 minuten in de oven)
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
1) Pel en pers de knoflook. Was de tomaat en snijd in plakken. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken. Pluk de basilicum.
2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg vervolgens de tomatenpuree, Italiaanse kruiden, bouillonblokje, 3 eetlepels water en peper en zout naar keuze toe en verwarm. Haal de pan van het vuur.
3) Haal de ciabatta uit de verpakking en verdeel de tomatensaus over de ciabatta, gevolgd door de geraspte kaas, tomaten en mozzarella.
4) Doe de ciabatta ca. 15 minuten in de inmiddels voorverwarmde oven. Haal de ciabatta pizza uit de oven en garneer met basilicum.