Parelcouscous met garnalen en basilicum-olie
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Courgette – half stuk
- Gele paprika – 1 stuk
- Basilicum – 1 bakje
- Parelcouscous – 150 gram
- Garnalen – 100 gram
- Parmezaanse kaas – 25 gram
- Bouillonblokje – half stuk
In huis:
- Knoflook – 1 teen
- Rode ui – half stuk
- Olijfolie – 5 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vis
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoe maak je het?
Breng een pan met water aan de kook.
1) Pel en snipper de knoflook en rode ui. Snijd de courgette in slierten en de gele paprika in stukjes. Pluk de basilicum.
2) Doe de basilicum, knoflook, parmezaanse kaas en 4 eetlepels olijfolie in de keukenmachine en pureer tot basilicum olie.
3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de rode ui aan. Voeg de garnalen toe en bak rondom bruin, voeg vervolgens de courgette en gele paprika toe en bak even mee. Voeg de basilicum-olie toe.
4) Voeg de couscous en het bouillonblokje toe aan de pan met het inmiddels kokende water en roer goed door. Kook de couscous in 10 minuten gaar. Giet de couscous af en meng door de pan met groenten.
5) Verdeel over de borden.