Klassieke caesar salad

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Cherry tomaten – 250 gram
  • Avocado – 1 stuk
  • Romaine sla – 100 gram
  • Citroen – half stuk
  • Turksbrood – half brood
  • Paneermeel – 1 el
  • Kipfilet – 2 stuks
  • Parmezaanse kaas – 40 gram
  • Eieren – 2 stuks

In huis:

  • Mosterd
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden en breng een pannetje met water aan de kook. 

1) Snijd het turksbrood in sneden en smeer de sneetjes aan beide kanten in met olijfolie, kruiden naar keuze en peper en zout. Leg ze vervolgens op elkaar en snijd in blokjes. Verdeel de blokjes over een ovenschaal en zet 15 minuten in de oven. Rol ze na 7.5 even om, zodat croutons aan beide kanten krokant worden. 

2) Doe de eieren in het pannetje met kokend water en laat 10 minuten koken. Laat de eieren vervolgens schikken.

3) Snijd de kip in reepjes en rol deze reepjes door de paneermeel. Verhit een grilletje met een scheutje olijfolie en gril de kip om en om bruin. 

4) Snijd de cherry tomaten doormidden en snijd de avocado in reepjes. 

5) Bereid de dressing door 4 eetlepels mosterd, 1 geperst knoflook teentje, het sap van een halve citroen, een scheutje olijfolie en wat peper en zout te mengen. 

6) Pel de gekookte eieren en snijd met een eiersnijder in schijfjes. Verdeel de romaine sla over de borden en verdeel vervolgens de kip, avocado, eieren, cherry tomaten en croutons en dressing hierover.