Courgette-carpaccio met buffalo mozzarella

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Courgette – 2 stuks
  • Rucola – 30 gram
  • Basilicum – 1 plant
  • Amandelen – 1 handje
  • Parmezaanse kaas vlokken – 45 gram
  • Buffalo mozzarella – 1 bol
  • Zongedroogde tomaten – 100 gram

In huis:

  • Knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

1) Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Verhit in een grillpan een scheutje olijfolie en gril de courgette plakken aan beide kanten.

2) Pers een teen knoflook. Doe geperste knoflook, samen met de helft van de parmezaanse kaas, de amandelen en een flinke scheut olijfolie in de keukenmachine en pureer tot pesto.

3) Snijd de buffalo mozzarella doormidden en snijd zongedroogde tomaten in repen.

4) Verdeel de courgette plakken over de borden. Verdeel vervolgens de buffalo mozzarella en de zongedroogde tomaten over de borden en besprenkel het bord met de zelfgemaakt pesto. Verdeel als laatst de rucola en de overgebleven helft van de parmezaanse kaas over de borden.