Biefstuk met pepersaus
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Veldsla – 50 gram
- Cherrytomaten – 250 gram
- Kastanjechampignons – 200 gram
- Aardappelpartjes (met schil) – 400 gram
- Biefstuk – 2 stuks
- Slagroom – 100 ml
- Bouillonblokje (runder) – half stuk
- Mosterd – 1 el
- Peper korrels – 1 tl
In huis:
- Boter – 3 flinke mespunten
- Bloem – 1 el
- Olijfolie – 1 el
- Ui – 1 stuk
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoe maak je het?
1) Pel en versnipper de ui. Was de cherrytomaten en snijd doormidden.
2) Verhit 1 flink mespunt boter in een pan en bak de aardappelpartjes mooi bruin.
3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de kastanjechampingons.
4) Verhit vervolgens 1 flink mespunt boter in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur (ca. 5 minuten). Haal de biefstuk uit de pan en snijd in plakken.
5) Verhit 1 flink mespunt boter in een pannetje en fruit de ui aan. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg vervolgens 100 milliliter water en half bouillonblokje toe en breng al roerend aan de kook. Kneus de peperkorrels en voeg deze toe. Voeg als laatste de mosterd en slagroom toe en verwarm nog goed door.
6) Verdeel de veldsla over de borden, gevolgd door de cherrytomaten, gebakken aardappelpartjes, biefstuk plakken en peper saus.