Orecchiette met tomaten, olijven en kappertjes

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Peterselie – 1 handje
  • Orecchiette – 150 gram
  • Linzen – 160 gram
  • Tomatenpuree – 70 gram
  • Paprikapoeder – 2 tl
  • Kappertjes – 2 tl
  • Olijven – 75 gram

In huis:

  • Knoflook
  • Ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pers de knoflook en versnipper de ui. Was de cherrytomaten. Giet het vocht uit het blik linzen.

2) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg hier vervolgens de tomatenpuree, paprikapoeder en 200 milliliter water aan toe. Laat het geheel 10 minuten op zacht vuur koken. Voeg hier vervolgens de cherrytomaten, kappertjes, olijven en linzen aan toe en bak nog enkele minuten mee.

3) Voeg de orecchiette toe aan de pan met het inmiddels kokende water en kook in 10 minuten gaar. Giet de orecchiette af en voeg toe aan de pan met de tomatensaus en meng goed door elkaar.

4) Verdeel de orecchiette over de borden en garneer met peterselie.