Wortel tomatensoep met buffel mozzarella

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Wortelen – 2 stuks
  • Tomaten – 2 stuks
  • Basilicum – 1 hand
  • Stokbrood – 1 stuk
  • Buffel mozzarella – 1 bol
  • Bouillonblokje (groente) – half stuk

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Wortel tomatensoep met buffel mozzarella

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaten en snijd in grote stukken. Schil de wortelen en snijd in stukjes. Giet de mozzarella af en snijd in stukjes.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de tomaten en wortelen toe en bak enkele minuten mee.

3) Doe het groentebouillon blokje in de pan met inmiddels kokend water en roer door elkaar. Voeg dit bij de tomaat en wortelen en voeg hier vervolgens peper en zout naar keuze aan toe en laat het geheel 15 minuten koken.

4) Doe het stokbrood in de inmiddels voorverwarmde oven en bak in ca. 8 minuten af.

5) Haal de pan met de groenten van het vuur en pureer tot soep. Verdeel de soep over de kommetjes en voeg de mozzarella toe. Garneer met basilicum en serveer met het stokbrood.