Pindasoep met kip

Ingrediënten

Voor 2 personen: 

  • Taugé – 125 gram
  • Citroengras (sereh) – 1 stengel
  • Gember – 1 cm
  • Kipfilet – 2 stuks
  • Ketjap manis – 2 el
  • Pindakaas- 4 el
  • Sambal – naar keuze
  • Bouillonblokje – half stuk

In huis: 

  • Ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze 
Pindasoep met kip

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook. 

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Schil de gember en snijd klein. Snijd de kipfilet in stukjes. 

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de knoflook, ui en gember aan. Voeg de kipfilet stukjes toe en bak rondom bruin. Voeg vervolgens de pindakaas, ketjap manis, citroengras, sambal en peper en zout naar keuze toe. 

3) Los het bouillonblokje op in de pan met inmiddels kokend water en meng goed door elkaar. Voeg de bouillon toe aan de pan. Laat het geheel 10 minuten koken. Voeg de laatste 2 minuten de taugé toe.  

4) Verwijder de citroengras en verdeel de soep over de borden.