Groene lasagne
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Broccoli – 1 stronk
- Spinazie a la creme – 450 gram
- Sperziebonen – 200 gram
- Spinazie bladen (lasagne) – 4 stuks
- Melk – 200 ml
- Mozzarella – 1 bol
- Parmezaanse kaas – 45 gram
In huis:
- Boter – 2 flinke mespunten
- Bloem – 2 el
- Knoflook – 1 teen
- Ui – 1 stuk
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 30 minuten in de oven)
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
1) Pel en pers de knoflook en ui. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in stukjes.
2) Smelt de boter in een steelpannetje. Roer hier vervolgens de bloem doorheen. Voeg hier vervolgens beetje bij beetje melk aan toe en roer goed door elkaar, zodat het 1 geheel is. Laat de saus gedurende 5 minuten inkoken. Roer de nootmuskaat door de saus. Nu heb je bechamelsaus.
3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de broccoli en sperziebonen toe en pak kort mee. Voeg vervolgens de spinazie a la crème toe en laat ontdooien.
4) Verdeel een laagje van de bechamelsaus over de ovenschaal. Gevolgd door de lasagne bladen en het groene mengsel. Herhaal dit nogmaals en beleg de bovenkant met de parmezaanse kaas en mozzarella.
5) Zet de lasagne 30 minuten in de inmiddels voorverwarmde oven.