Gnocchi met spek in zongedroogde tomatensaus

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Broccoli – 1 stronk
  • Gnocchi – 400 gram
  • Spek – 200 gram
  • Room – 125 ml
  • Parmezaanse kaas – 45 gram
  • Zongedroogde tomaten – 150 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze
Gnocchi met spek in zongedroogde tomatensaus

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 20 minuten

Hoe maak je het?

1) Pel en pers de knoflook.

2) Bak de spek in een koekenpan en laat de spek uitlekken op een stuk keukenpapier.

3) Doe de zongedroogde tomaten samen met de geperste knoflook teen en de room in een keukenmachine en meng tot saus.

4) Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de gnocchi in ongeveer 5 minuten goudbruin. Voeg de broccoli toe en bak mee. Voeg vervolgens de zongedroogde tomatensaus en spek toe.

5) Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de parmezaanse kaas.