Kipragout

Ingrediënten

Voor 2 personen: 

  • Kastanjechampignons – 250 gram 
  • Sperziebonen – 200 gram 
  • Peterselie – 2 handen 
  • Bladerdeeg – 6 plakken 
  • Kipfilet – 2 stuks 
  • Melk– 200 ml 
  • Bouillonblok – half stuk 

In huis: 

  • Boter – 1 mespunt 
  • Bloem – 1 el 
  • Knoflook – 1 teen 
  • Ui – 1 stuk 
  • Peper en zout – naar keuze 
Kipragout

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 15 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een volle pan met water aan de kook en breng een pan met 125 milliliter water aan de kook. 

1) Haal de bladerdeeg plakken uit de vriezer en laat ontdooien. Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de champignons in plakjes en snijd de kipfilet in stukken. Pluk de peterselie en snijd klein. 

2) Verhit een mespunt boter in de pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Voeg hier vervolgens de champignons aan toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de melk, peterselie, bouillonblokje, kokend water en peper en zout naar keuze toe. Meng 1 eetlepel bloem met 25 milliliter water en meng (dit noem je ook wel lopend meel). Voeg het lopende meel bij de kip in roomsaus en laat het geheel op laag vuur inkoken. 

3) Doe het bladerdeeg in kommetje en bak 15 minuten in de oven.  

4) Doe ondertussen de sperziebonen in de pan met kokend water en kook in ca. 7 minuten gaar. 

5) Verdeel de bladerdeegbakjes over de borden, gevolgd door de kipragout en sperziebonen.