Tikka masala met kikkererwten

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode paprika – 1 stuk
  • Romaatjes – 250 gram
  • Koriander kruiden – 1 el
  • Garam masala – 1 el
  • Gember – 1 cm
  • Basmati rijst – 150 gram
  • Kikkererwten – 200 gram
  • Kokosmelk – 400 ml
  • Tomatenblokjes – 400 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Tikka masala met kikkererwten

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Schil de gember en snijd in kleine stukjes. Was de rode paprika en snijd in stukjes.. Was de tomaten en snijd ze doormidden. Giet de kikkererwten af.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de kikkererwten toe en bak even mee. Voeg vervolgens de rode paprika en romaatjes toe, gevolgd door de garam masala, koriander kruiden en gember. Breng op smaak met peper en zout. Bak het geheel kort op hoog vuur. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en 1/3 van de kokosmelk toe en laat het geheel 15 minuten sudderen.

3) Doe de overige kokosmelk in pannetje en voeg de rijst toe. Kook de rijst in 10 minuten in de kokosmelk op laag vuur.

4) Verdeel de rijst over de borden, gevolgd door de tikka masala met kikkererwten.