Lasagne met prei en spek

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Tijm – 1 hand
  • Nootmuskaat – 1 tl
  • Prei – 1 stuk
  • Verse lasagnebladen – 100 gram
  • Spekblokjes – 125 gram
  • Melk – 250 gram
  • Mozzarella – 1 stuk
  • Geraspte kaas – 50 gram

In huis:

  • Boter – 2 flinke mespunten
  • Bloem – 2 el
  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Lasagne met prei en spek

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 35 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en pers de knoflook. Was de prei en snijd in plakjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in stukjes.

2) Smelt de boter in een steelpannetje. Roer hier vervolgens de bloem doorheen. Voeg hier vervolgens beetje bij beetje melk aan toe en roer goed door elkaar, zodat het 1 geheel is. Laat de saus gedurende 5 minuten inkoken. Roer de nootmuskaat door de saus. Nu heb je bechamelsaus.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pak en fruit de knoflook aan. Voeg de spekblokjes toe en bak gaar. Voeg vervolgens de prei toe en bak mee.

4) Verdeel een laagje van de bechamelsaus over de ovenschaal. Gevolgd door de lasagne bladen en spek-prei mengsel. Herhaal dit nogmaals en beleg de bovenkant met de geraspte kaas en mozzarella.

5) Zet de lasagne 35 minuten in de inmiddels voorverwarmde oven.