Vega pita gyros

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Komkommer – 3/4 stuk
  • Tomaat – 3 stuks
  • Sla – 50 gram
  • Pitabroodjes – 4 stuks
  • Griekse yoghurt – 3 el
  • Vegetarische gyros – 175 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Rode ui – half stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Pita vega gyros

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en pers de knoflook. Was de komkommer en snijd ½ van de komkommer in dunne plakken en ¼ in hele kleine stukjes (voor in de tzatziki saus). Was de tomaat en snijd in dunne plakken. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen.

2) Doe de yoghurt in een kom en meng hier de knoflook en ¼ van de komkommer doorheen.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de vegetarische gyros.

4) Doe de pitabroodjes in de inmiddels voorverwarmde oven en bak in 8 minuten af.

5) Snijd de pitabroodjes open en beleg de broodjes met de tzatziki, sla, komkommer, tomaat, rode ui en vegetarische gyros.