Tomaat-paprikasoep met pulled chicken

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode paprika – 1 stuk
  • Tomaat – 2 stuks
  • Paprikapoeder – 1 el
  • Kipdijfilet – 350 gram
  • Bouillon blokje – 1 stuk
  • Sriracha saus – 1 el

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – half stuk
  • Olijfolie – 3 el
  • Peper en zout – naar keuze
Tomaat paprika soep pulled chicken

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 350 milliliter water aan de kook en breng daarnaast een volle pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika en tomaten in grote stukken.

2) Doe de kippendijen samen met een half bouillon blokje in de volle pan met inmiddels kokend water en kook 20 minuten.

3) Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de paprika en tomaten toe en bak enkele minuten mee.

4) Doe een half bouillon blokje in de pan met inmiddels 350 milliliter kokende water en roer door elkaar. Voeg dit bij de paprika en tomaat en voeg hier vervolgens peper en zout naar keuze aan toe en laat het geheel 10 minuten koken.

5) Haal de kip uit de pan met water en pull ze met 2 vorken tot kleine stukjes. Tip: de kip is ook te pullen met een handmixer. Verdeel de paprikapoeder en sriracha saus over de pulled chicken. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de pulled chicken totdat het lekker knapperig is.

6) Haal de pan met de groenten van het vuur en pureer tot soep. Verdeel de soep over de kommetjes gevolgd door de pulled chicken.