Macaroni ovenschotel met krokante korst
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Prei – 1 stuk
- Rode paprika – 1 stuk
- Chilivlokken – 2 tl
- Macaroni – 150 gram
- Gehakt – 300 gram
- Melk – 200 ml
- Parmezaanse kaas – 65 gram
- Passata – 400 ml
In huis:
- Boter – 1 mespunt
- Bloem – 1 el
- Ui – half stuk
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 20 minuten in de oven)
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan met water aan de kook.
1) Pel en snipper de ui. Snijd de prei in ringen en en rode paprika in stukjes. Pluk de basilicum en snijd in stukjes.
2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg hier de prei en rode paprika aan toe en bak enkele minuten mee. Roer hier de passata door. Breng op smaak met peper, zout en de chilivlokken en laat het geheel eventjes sudderen.
3) Doe ondertussen de macaroni in de pan met het inmiddels kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de macaroni af en voeg bij de tomatensaus. Roer goed door elkaar.
4) Smelt de boter in een steelpannetje. Roer hier vervolgens de bloem doorheen. Voeg hier vervolgens beetje bij beetje melk aan toe en roer goed door elkaar, zodat het 1 geheel is. Laat de saus gedurende 5 minuten inkoken. Nu heb je bechamelsaus.
5) Verdeel de macaroni in tomatensaus over de ovenschaal en verdeel hier vervolgens de bechamelsaus en parmezaanse kaas over. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven, totdat de parmezaanse kaas krokant geworden is.