Hutspot met gekarameliseerde ui

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Hutspot groenten – 500 gram
  • Aardappelen – 350 gram
  • Melk – 2 el
  • Vegetarische balletjes – 200 gram
  • Bouillon – half blokje
  • Balsamico azijn – 1 el
  • Bruine basterdsuiker – 1 el

In huis:

  • Boter – 2 mespunten
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Hutspot met gekarameliseerde ui

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken.

2) Voeg de aardappelen en de wortelen (uit de zak met hutspot groenten) toe aan de pan met kokend water. Voeg daar de bouillon aan toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.

3) Meng de ui (uit de zak hutspot groenten) met de balsamico azijn en bruine basterdsuiker. Smelt in een pan 1 flink mespunt boter en karamelliseer de ui.

4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een andere koekenpan en bak de vegetarische balletjes.

5) Giet de aardappelen en hutspot groenten af en stamp dit vervolgens met een mespunt boter en 2 eetlepels melk tot stamppot. Breng op smaak met peper en zout.

6) Verdeel de stamppot, vegetarische balletjes en gekarameliseerde ui over de borden.