Vega caesar salad

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Tomaten – 3 stuks
  • Avocado – 1 stuk
  • Limoen – half stuk
  • Baby romaine sla – 1 krop
  • Gemengde noten – 2 handen
  • Paneermeel – 5 el
  • Parmezaanse kaas – 45 gram
  • Eieren – 3 stuks
  • Mosterd – 1 el
  • Vega kipstukjes – 160 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze
Vega caesar salad

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook. Was de tomaten en snijd in plakjes. Pel de avocado en snijd in plakjes. Snijd de baby romaine sla klein.

2) Doe de eieren in de pan met inmiddels kokend water en laat 10 minuten koken. Laat de eieren schikken en snijd in partjes.

3) Klust 1 ei in een beker en doe de paneermeel in een kommetje. Haal de vega kipstukjes door het geklutste ei en haal ze vervolgens door de paneermeel. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de vega kipstukjes krokant.

4) Doe de geperste knoflook teen, mosterd, 1 eetlepel olijfolie, het sap van een halve citroen en peper en zout naar keuze in een kom en meng tot dressing.

5) Verdeel de sla over de borden en verdeel vervolgens de tomaat, avocado, vega kipstukjes, parmezaanse kaas en ei hierover. Garneer met de gemengde noten en serveer met de dressing.