Sushibolletjes met gefrituurde garnaal

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Avocado – 1 stuk
  • Komkommer – half stuk
  • Sushirijst – 250 gram
  • Tarwebloem – 2 el
  • Broodkruimels – 50 gram
  • Garnalen – 100 gram
  • Bruiswater – 10 el
  • Sojasaus – 5 el
  • Zonnebloemolie – 1 fles

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Verhit in een grote wok pan een fles zonnebloemolie.

1) Pel de avocado en snijd in lange repen. Snijd de komkommer in dunne plakjes.

2) Doe 250 gram sushirijst in 350 milliliter koud water in een pan en breng aan de kook. Laat de rijst gedurende 10 minuten zachtjes onder de deksel koken. Zet het vuur uit en laat de pan nog 15 minuten staan met de deksel erop.

3) Doe de broodkruimels in een lage kom. Doe de tarwebloem samen met het bruiswater in een kom en meng door elkaar. Haal de garnalen door het mengsel en haal ze daarna door de kom met de broodkruimels.

4) Ga na of de zonnebloemolie goed heet is. De zonnebloemolie is goed heet, als de olie hard gaat knetteren als je er een spetter water in laat vallen. Voeg één voor één de garnalen toe aan de zonnebloemolie en frituur de garnalen 1 minuut. Verdeel keukenpapier over een bord en laat de garnalen hierop uit lekken. 

5) Rol van de sushi bolletjes en verdeel hier de avocado, komkommer en gefrituurde garnaal overheen. Serveer de sushi bolletjes samen met sojasaus.