Gekleurde springrolls

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Bosui – 2 stengels
  • Radijs – halve bos
  • Komkommer – halve komkommer
  • Wortel – 150 gram
  • Peterselie – 1 handje
  • Mihoen – 1 plak
  • Kipfilets – 2 stuks
  • Hoisin saus – 8 el

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Snijd de kipfilet in blokjes en voeg hier 4 eetlepels hoisin saus aan toe. Laat de gemarineerde kip 10 minuten rusten in de ijskast.

2) Snijd ondertussen de bosui en radijs in dunne plakjes. Snijd de komkommer en wortel ook in lange dunne reepjes.

3) Voeg de mihoen bij de pan met het inmiddels kokende water en laat 2 minuten koken. Giet de mihoen vervolgens af.

4) Vul een grote pan of kom met warm water. Leg 1 rijst vel in deze kom en laat 10 seconde weken. Haal het rijst vel eruit en beleg met de kip, bosui, radijs, komkommer, wortel en/of mihoen. Rol de rijst vel vervolgens op. Herhaal dit totdat je alle rijstvellen gevuld hebt.

5) Serveer de springrolls met de overige hoisin saus en met peterselie.