Gevulde paprika met kipgehakt
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Paprika (mix) – 3 stuks
- Bulgur – 150 gram
- Kipgehakt – 300 gram
- Geraspte kaas – 75 gram
- Mais – 150 gram
- Tomatenpuree – 70 gram
In huis:
- Ui – 1 stuk
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Kip
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 20 minuten in de oven)
Hoe maak je het?
Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.
1) Pel en snipper de ui. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de pitten.
2) Doe de bulgur in de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg het kipgehakt toe en bak rul. Voeg vervolgens tomatenpuree, helft van de geraspte kaas en mais toe en bak nog enkele minuten mee.
4) Giet de bulgur af en voeg dit vervolgens bij de pan met kipgehakt en roer door elkaar. Nu heb je de vulling voor de paprika’s.
5) Doe de vulling de opengesneden paprika’s en bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Zet het geheel voor 20 minuten in de oven.