Erwtensoep met rookworst

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Prei – half stuk
  • Knolselderij – half stuk
  • Laurier – 2 bladen
  • Speklap – 2 stuks
  • Rookworst – 1 stuk
  • Spliterwten – 250 gram

In huis:

  • Ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 teen
  • Peper en zout – naar keuze
Erwtensoep met rookworst

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 80 minuten 

Hoe maak je het?

1) Doe de spliterwten en speklappen in een pan met 500 milliliter water en breng aan de kook. Laat 30 minuten op laag vuur koken.

2) Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook. Was de prei en snijd in ringen. Schil de knolselderij en snij in blokjes.

3) Voeg de knoflook, ui, prei, knolselderij en laurier toe aan de soep en laat nog 30 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe, totdat alle groenten onder water staat.

4) Verwijder de speklapjes uit de pan en pureer de rest tot soep. Snijd het vlees in kleine blokjes en snijd de rookworst in stukjes. Roer de vleesblokjes en rookworst door de soep.

5) Verdeel de soep over de borden.