Courgetti met linzen en amandelen
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Courgette – 2 stuks
- Cherrytomaten – 250 gram
- Basilicum – 1 hand
- Oven geroosterde amandelen – 2 handen
- Geitenkaas – 75 gram
- Linzen – 160 gram
In huis:
- Knoflook – 1 teen
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten
Hoe maak je het?
1) Pel en pers de knoflook. Was de cherrytomaten en snijd doormidden. Rasp (of snijd) de courgettes in de lengte zodat er lange courgette slierten (courgetti) ontstaan. Pluk de basilicum en giet de linzen af.
2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de linzen en de courgetti toe en bak enkele minuten. Laat de courgetti (en linzen) uitlekken.
3) Voeg vervolgens de cherrytomaten en geitenkaas toe en verwarm kort mee. Breng op smaak met peper en zout.
4) Verdeel de courgetti over de borden en garneer met de basilicum en amandelen.