Pasta gevuld met paddenstoelen
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Kastanjechampignons – 125 gram
- Oesterzwammen – 150 gram
- Babyspinazie – 100 gram
- Tijm – 1 hand
- Rigatoni – 150 gram
- Walnoten – 2 handen
- Slagroom – 125 ml
- Parmezaanse kaas – 45 gram
- Bouillonblokje – half stuk
In huis:
- Boter – 1 flinke mespunt
- Bloem – 1 el
- Knoflook – 1 teen
- Ui – 1 stuk
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 5 minuten in de oven)
Hoe maak je het?
Breng een pan met 125 milliliter water aan de kook en breng daarnaast een volle pan met water aan de kook. Verwarm de oven voor op 180 graden.
1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de kastanjechampignons en oesterzwammen in stukjes. Pluk de tijm. Hak de walnoten fijn.
2) Verhit 1 flinke mespunt boter in de pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de kastanjechampignons, oesterzwammen en spinazie toe en bak enkele minuten. Voeg vervolgens de room, de helft van de tijm, bouillonblokje, kokend water en peper en zout naar keuze toe. Meng 1 eetlepel bloem met 25 milliliter water en meng (dit noem je ook wel lopend meel). Voeg het lopende meel bij de roomsaus.
3) Doe de rigatoni in de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.
4) Verdeel de roomsaus over de ovenschaal en zet de rigatoni erin. Verdeel hier de parmezaanse kaas over. Zet het geheel 5 minuten in de oven.
5) Haal de rigatoni uit de oven en garneer met de overige tijm en walnoten.