Bulgur met aubergine en kikkererwten

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Aubergine – 1 stuk
  • Groene paprika – 1 stuk
  • Citroen – half stuk
  • Harissa – 1 el
  • Bulgur – 150 gram
  • Tomatenpuree – 70 gram
  • Tomatenblokjes – 400 gram
  • Bouillonblokje – half stuk
  • Kikkererwten – 200 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Bulgur met aubergine en kikkererwten

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 30 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Was de cherrytomaten en snijd doormidden. Snijd de aubergine en groene paprika in blokjes. Giet de kikkererwten af.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, bouillonblokje, sap van de citroen en de harissa toe.

3) Verdeel de cherrytomaten, aubergine, kikkererwten en groene paprika over een ovenschaal. Verdeel ook het tomatenmengsel over de ovenschaal en meng alles door elkaar. Zet het geheel 30 minuten in de oven.

4) Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5) Haal de ovenschaal uit de oven en serveer met de bulgur.