Andijviestamppot met rookworst
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Andijvie – 250 gram
- Aardappelen – 500 gram
- Spekjes – 75 gram
- Rookworst – 1 stuk
- Mosterd – 2 el
- Ketchup – 2 el
- Bouillonblokje – half stuk
In huis:
- Boter – 3 flinke mespunten
- Rode ui – 1 stuk
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoe maak je het?
Breng een pan met water aan de kook.
1) Pel en snipper de rode ui. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
2) Doe de aardappelen in de pan met inmiddels kokend water en kook 15 minuten. Voeg de laatste 3 minuten de andijvie toe. Giet af en laat goed uitlekken. Voeg 1 eetlepel mosterd en 1 flinke mespunt boter toe en stamp tot puree.
3) Verhit 1 flinke mespunt boter in een koekenpan en bak de spekjes. Schep de spekjes uit de pan. Voeg vervolgens nog 1 flinke mespunt boter, 2 eetlepels ketchup, 1 eetlepel mosterd, het bouillonblokje en 4 eetlepels water toe. Maak hier jus van.
4) Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5) Schep de rode ui en spek door de stamppot en verdeel over de borden. Verdeel hier vervolgens de rookworst over en serveer met de jus.