Mezze maniche con salmone

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Basilicum – 2 handen
  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Mezze maniche (of rigatoni) – 150 gram
  • Gerookte zalm – 100 gram
  • Parmezaanse kaas – 45 gram
  • Tomatenblokjes – 400 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Mezze maniche con salmone

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Was de cherrytomaten en snijd door midden. Haal de gerookte zalm uit de verpakking en snijd in stukjes.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, helft van de basilicum, helft van de parmezaanse kaas en peper en zout naar keuze toe. Laat het geheel 15 minuten op zacht vuur koken.

3) Doe de pasta in de pan met inmiddels kokend water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en voeg toe aan de pan met saus. Voeg de zalmstukjes toe en verwarm door.

4) Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overgebleven basilicum en parmezaanse kaas.