Kip curry met broccolirijst

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Gember – 1 cm
  • Broccoli – 1 stuk
  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Courgette – 1 stuk
  • Kipdijfilet – 385 gram
  • Kokosmelk – 400 ml
  • Curry pasta – 70 gram

In huis:

  • Ui – 1 stuk
  • Zonnebloemolie – 2 el
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Kipcurry met broccolirijst

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

1) Pel en snipper de ui. Rasp de broccoli tot broccolirijst (tip: dit kan je ook met de keukenmachine doen). Was de cherrytomaten snijd doormidden. Was de courgette en snijd in stukjes. Schil de gember en snijd in kleine stukjes. Snijd de kipdijfilet in blokjes.

2) Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wokpan en bak de kip rondom bruin. Voeg de ui en gember toe en fruit aan. Voeg vervolgens de curry pasta toe en roer door elkaar en voeg de kokosmelk toe. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 10 minuten voor het einde de cherrytomaten en courgette toe.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de broccolirijst kort.

4) Verdeel de broccolirijst over de borden, gevolgd door de curry.