Pittige Thaise soep met kabeljauw

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – 1 stuk
  • Thaise wokgroente – 250 gram
  • Limoen – half stuk
  • Koriander – 1 hand
  • Noedels – 125 gram
  • Kabeljauwhaasjes (vriesvak) – 250 gram
  • Kokosmelk – 200 ml
  • Tom kha kai kruidenpasta – 35 gram
  • Vissaus – 2 el
  • Bouillonblokje – 1 stuk

In huis:

  • Ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Pittige Thaise soep met kabeljauw

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook. Breng daarnaast een pan met 600 ml water aan de kook.

1) Snijd de rode peper klein. Pluk de koriander. Snijd de kabeljauw klein.

2) Doe de kabeljauw, het sap van een halve limoen en de vissaus in een kom en meng door elkaar.

3) Voeg aan de pan met 600 milliliter kokend water het bouillonblokje toe en roer goed door. Verhit 1 eetlepel olijfolie in pan en wok de rode peper en Thaise wokgroente. Voeg hier de bouillon, kokosmelk, de tom khai kai kruidenpasta, kabeljauwstukjes en peper en zout naar keuze aan toe.

4) Doe de noedels in de pan met inmiddels kokend water en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5) Verdeel de noedels over de borden, gevolgd door de Thaise soep. Garneer met koriander.