Nasi met vegetarische kipstukjes en ei
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Rode peper – half stuk
- Chinese wokgroente – 250 gram
- Gemalen komijnzaad – 2 tl
- Rijst – 150 gram
- Vegetarische kipstukjes – 160 gram
- Eieren – 2 stuks
- Kroepoek – 75 gram
- Ketjap manis – 4 el
In huis:
- Knoflook – 1 teen
- Ui – 1 stuk
- Olijfolie – 2 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoe maak je het?
Breng een pan met water aan de kook.
1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper in kleine stukjes.
2) Meng de vegetarische kipstukjes met 2 eetlepels ketjap manis en laat voor 10 minuten rusten in de koelkast.
3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de rode peper en vegetarische kip toe en bak gaar. Voeg vervolgens de Chinese wokgroente toe. Verwarm het geheel en breng het geheel op smaak met 2 theelepels komijnzaad, 2 eetlepels ketjap manis en peper en zout naar keuze.
4) Doe de rijst in de andere pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Voeg de rijst bij de pan met vegetarische kip en groenten.
5) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de eieren.
6) Verdeel de nasi over de borden. Serveer met de gebakken eieren en kroepoek.