Misosoep
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Peen julienne – 150 gram
- Bosui – 2 stengels
- Taugé – 125 gram
- Sobanoedels – 100 gram
- Misopasta – 1 eetlepel
- Eieren – 2 stuks
- Sojasaus – 2 el
- Bouillonblokje (groente) – half stuk
In huis:
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoe maak je het?
Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook. Breng daarnaast een andere volle pan met water aan de kook.
1) Snijd de bosui in stukjes.
2) Doe de eieren in de volle pan met water en kook in 10 minuten hard. Haal de eieren uit het water, laat schrikken en pel.
3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de bosui aan. Voeg de peen julienne toe en bak kort mee. Voeg vervolgens het gekookte water, bouillonblokje, misopasta, sojasaus en peper en zout naar keuze toe. Verwarm het geheel goed door. Voeg als laatste de taugé toe.
4) Kook ondertussen de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5) Verdeel de sobanoedels over de borden, gevolgd door de misosoep en eieren.