Mexicaanse ovenschotel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – 1 stuk
  • Rode paprika – 1 stuk
  • Tomaat – 2 stuks
  • Komijnzaad – 2 tl
  • Avocado – 1 stuk
  • Citroen – half stuk
  • Tortilla chips – 200 gram
  • Geraspte kaas – 75 gram
  • Mais – 150 gram
  • Chili bonen (in pittige saus) – 200 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Rode ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 20 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de rode ui. Was de rode paprika en tomaten en snijd in stukjes. Snijd de rode peper klein.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de rode ui aan. Voeg de rode peper, rode paprika en tomaten toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de chilibonen, mais, komijnzaad en peper en zout naar keuze toe en verwarm goed door.

3) Verdeel de saus over de ovenschaal, gevolgd door tortillachips en de geraspte kaas. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de inmiddels voorverwarmde oven.

4) Doe ondertussen de knoflook, avocado, sap van een halve citroen en peper en zout naar keuze in een kom en mix met een staafmixer of keukenmachine tot guacamole.

5) Haal de schotel uit de oven en serveer met de guacamole.