Italiaanse couscous schotel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Courgette – 1 stuk
  • Rode paprika – 1 stuk
  • Basilicum – 1 hand
  • Couscous – 150 gram
  • Parmezaanse kaas – 45 gram
  • Mozzarella – 1 bol
  • Tomatenblokjes – 200 gram
  • Tomatenpuree – 70 gram

In huis:

  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Italiaanse couscous schotel

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 10 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de ui. Was de courgette en rode paprika en snijd in blokjes. Pluk de basilicum. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakjes.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg de courgette en paprika toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, waarna je de tomatenblokjes toevoegt. Breng op smaak met de parmezaanse kaas, de helft van de basilicum en peper en zout naar keuze. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

3) Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4) Verdeel de couscous over een ovenschaal, gevolgd door het tomatenmengsel. Verdeel hier de plakjes mozzarella over en zet het geheel 10 minuten in de inmiddels voorverwarmde oven. Haal uit de oven en garneer met de overige basilicum.