Bloemkoolsoep met kaas

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Bloemkool – 1 stuk
  • Paprikapoeder pikant – 1 el
  • Volkoren brood (Liefde & Passie) – 2 tot 4 sneetjes
  • Geraspte kaas – 75 gram
  • Kookroom – 100 ml
  • Bouillonblokje (groente) – half stuk

In huis:

  • Ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Bloemkoolsoep met kaas

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 400 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de bloemkool is roosjes.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de bloemkool toe en bak enkele minuten mee.

3) Doe het groentebouillon blokje in de pan met inmiddels kokende water en roer door elkaar. Voeg dit bij de pan met de bloemkool, en voeg hier vervolgens peper, zout en paprikapoeder aan toe en laat het geheel 15 minuten koken.

4) Snijd ondertussen het brood in dikke sneden. Bak het brood enkele minuten in de oven.

5) Haal de pan van het vuur. Voeg de room toe aan de pan en pureer het geheel tot soep. Verdeel de soep over de kommetjes. Garneer de soep met de geraspte kaas en serveer met het brood.