Pittige kip

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Gember – 1 cm
  • Laurierblaadjes – 2 blaadjes
  • Citroen – half stuk
  • Basmati rijst – 150 gram
  • Kipdijfilet – 350 gram
  • Tomatenpuree – 70 gram
  • Donkere basterdsuiker – 1 el
  • Sambal oelek – 1 el
  • Bouillonblokje – half stuk

In huis:

  • Boter – 1 flinke mespunt
  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Peper en zout – naar keuze
Pittige kip

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 200 milliliter water aan de kook en breng een grote pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Schil de gember en snijd in kleine stukjes.

2) Doe de tomatenpuree, ui, knoflook, sap van een halve citroen, donkere basterdsuiker en peper en zout naar keuze in de keukenmachine en meng tot bamboe.

3) Verhit 1 flinke mespunt boter in een koekenpan en bak de kip rondom bruin. Voeg de bamboe, gekookte water , het bouillonblokje en laurierblad toe. En laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.

4) Doe de rijst in de grote pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

5) Verdeel de rijst over de borden gevolgd door de pittige kip.