Herfstachtige quinoa salade

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Sugarsnaps – 200 gram
  • Appel – 1 stuk
  • Kastanjechampignons – 150 gram
  • Citroen – half stuk
  • Pecannoten – 2 handen
  • Quinoa – 150 gram
  • Gedroogde cranberries – 2 handen
  • Honing – 1 el

In huis:

  • Mosterd – 1 el
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze
Herfstachtige quinoa salade

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook.

1) Pel en snipper de ui. Was de sugarsnaps en verwijder de puntjes en draden. Was de appel en snijd in kleine stukjes. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.

2) Doe de quinoa bij de pan met inmiddels kokend water en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Giet af.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg de sugarsnaps en kastanjechampignons toe en bak even mee. Voeg vervolgens de appel en quinoa toe en verwarm goed door.

4) Doe de honing, 1 eetlepel olijfolie, mosterd, het sap van een halve citroen en peper en zout naar keuze in een kommetje en meng tot een dressing. Roer dit door het quinoa mengsel.

5) Verdeel de quinoa over de borden gevolgd door de pecannoten en gedroogde cranberries.