Zoete aardappel nacho schotel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Avocado – 1 stuk
  • Tomaat – 3 stuks
  • Citroen – half stuk
  • Zoete aardappel – 3 stuks
  • Geraspte kaas – 75 gram
  • Zure room – 1 el

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Rode ui – 1 stuk
  • Peper en zout – naar keuze
Zoete aardappel nacho schotel

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 30 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de rode ui en knoflook. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Was de zoete aardappel, dep goed droog en snijd in dunne frietjes. Snijd de tomaten in kleine stukjes.

2) Verdeel de zoete aardappel over een ovenschaal. Doe de klein gesneden tomaten in een kom met de rode ui en knoflook en voeg peper en zout naar keuze toe. Meng goed door elkaar. Verdeel het tomaat-ui mengsel over de ovenschaal. Verdeel hier vervolgens geraspte kaas over. Zet het geheel ca. 30 minuten in de oven.

3) Doe ondertussen de rode peper, knoflook, avocado, sap van een halve citroen en peper en zout naar keuze in een kom en mix met een staafmixer of keukenmachine tot guacamole.

4) Haal de schotel uit de oven en garneer met de koriander. Serveer hem samen met de guacamole en zure room.