Kipfilet tomaat-mozzarella

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Kipkruiden – 2 el
  • Ciabatta – 1 stuk
  • Kipfilet – 2 stuks
  • Mozzarella – 1 bol
  • Cremissimo – 2 el
  • Witte wijnazijn – 1 el

In huis:

  • Boter – 1 flink mespunt
  • Olijfolie – 1 el
  • Knoflook – 1 teen
  • Peper en zout – naar keuze
Kipfilet tomaat-mozzarella

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 20 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden.

1) Pel en pers de knoflook. Snijd de cherrytomaten doormidden. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken. Wrijf de kipfilets in met geperste knoflook en kipkruiden.

2) Verhit 1 mespunt boter in een koekenpan en bak de kipfilet rondom mooi bruin. Haal de kipfilet uit de pan en voeg de olijfolie, cremissimo en witte wijnazijn toe en roer alles goed door elkaar.

3) Leg de kipfilets in de ovenschaal en bedek met de mozzarella plakken. Verdeel hier vervolgens de dressing overheen en verdeel de cherrytomaten ook over de ovenschaal. Zet het geheel 20 minuten in de oven. Leg de laatste 7 minuten de ciabatta bij de ovenschaal in de oven.