Moussaka met kikkererwten

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Courgette – half stuk
  • Kaneel – 2 tl
  • Komijnzaad – 2 tl
  • Zoete aardappel – 2 stuks
  • Melk – 200 ml
  • Parmezaanse kaas – 45 gram
  • Kikkererwten – 200 gram
  • Zongedroogde tomaten – 100 gram
  • Tomatenpuree – 70 gram
  • Bouillonblokje – half stuk

In huis:

  • Boter – 1 flink mespunt
  • Bloem – 1 el
  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 3 el
  • Peper en zout – naar keuze
Moussaka met kikkererwten

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 25 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met 200 ml water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en pers de knoflook. Was de courgette en zoete aardappel en snijd in dunne plakjes. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.

2) Verhit 2 eetlepel olijfolie in een grillpan en grill de courgette en zoete aardappel om en om.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de kikkererwten en zongedroogde tomaten toe en bak even mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree, kaneel, komijnzaad, bouillon blokje en het inmiddels kokende water toe en verwarm goed door.

4) Smelt de boter in een steelpannetje. Roer hier vervolgens de bloem doorheen. Voeg hier vervolgens beetje bij beetje melk aan toe en roer goed door elkaar, zodat het 1 geheel is. Laat de saus gedurende 5 minuten inkoken. Nu heb je bechamelsaus.

5) Verdeel de courgette en zoete aardappel over ovenschaal. Gevolgd door het kikkererwten-tomatenmengsel. Voeg hier vervolgens de bechamel saus overheen. Zet de moussaka ongeveer 25 minuten in de inmiddels voorverwarmde oven.