Kokos curry soep met makreel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Sugarsnaps – 200 gram
  • Tomaten – 2 stuks
  • Komijnzaad – 2 tl
  • Paprikapoeder – 2 tl
  • Limoen – half stuk
  • Citroengras (sereh) – 1 stengel
  • Mie – 150 gram
  • Gerookte makreelfilet – 2 stuks
  • Bouillonblokje – half stuk
  • Kokosmelk – 200 ml

In huis:

  • Ui – 1 stuk
  • Peper en zout – naar keuze
Kokos curry soep met makreel

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 20 minuten 

Hoe maak je het?

Breng in een pan 400 milliliter water aan de kook.

1) Pel en snipper de ui. Snijd de rode peper klein. Was de sugarsnaps en verwijder de puntjes en draden. Snijd de tomaten in blokjes.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui aan. Voeg de tomatenblokjes toe en bak kort mee.

3) Voeg de bouillon toe aan de pan met inmiddels kokend water. Voeg hier vervolgens de kokosmelk en de groenten aan toe. Breng het geheel op smaak met het sap van een halve limoen, citroengras, komijnzaad, paprikapoeder en peper en zout. Voeg ook de mie toe en laat het geheel ongeveer 8 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 4 minuten de sugarsnaps toe.

4) Haal de soep van het vuur en serveer met de gerookte makreel.