Kip paella
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Limoen – half stuk
- Rode peper – half stuk
- Rode paprika – 1 stuk
- Gele paprika – 1 stuk
- Doperwten – 160 gram
- Saffraan – 1 zakje
- Paella rijst – 150 gram
- Kipdijfilet – 350 gram
- Tomatenpuree – 70 gram
- Bouillonblokje – half stuk
- Witte wijn – 125 ml
In huis:
- Ui – 1 stuk
- Olijfolie – 2 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Kip
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoe maak je het?
Breng twee pannen met water aan de kook en breng een pan met 300 milliliter water aan de kook.
1) Pel en snipper de ui. Was de paprika’s en snijd in stukjes. Snijd de rode peper klein. Snijd de kipdijfilet in blokjes.
2) Doe het bouillonblokje in de pan met 300 milliliter inmiddels kokende water en roer door elkaar.
3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de kipblokjes gaar.
4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een (paella)pan en fruit de ui aan. Voeg vervolgens de rode peper en paprika toe en bak enkele minuten. Voeg vervolgens de paella rijst en saffraan toe en bak mee totdat de rijstkorrels glanzen. Blus de rijst af met witte wijn. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en laat de rijst op zacht vuur 15 minuten koken. Voeg als laatste de doperwten en gebakken kip bij de paella en bak deze nog enkele minuten mee.
5) Verdeel de paella over de borden en serveer met de limoen.