Quinoa-risotto met paddenstoelen

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Paddenstoelen mélange – 200 gram
  • Peterselie – 1 handje
  • Quinoa – 200 gram
  • Kipfilet – 2 stuks
  • Parmezaanse kaas – 50 gram
  • Witte wijn – 100 ml
  • Kippenbouillon – half blokje

In huis:

  • Knoflook
  • Ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 15 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met 400 milliliter water aan de kook.

1) Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de champignons in repen en snijd de kipfilet in blokjes. Was de quinoa en laat goed uitlekken.

2) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de helft van de champignons toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de quinoa toe en bak deze even mee zodat die warm wordt. Blus de quinoa af met de wijn en laat deze al roerend verdampen. Schenk de wijn in de pan en laat deze al roerend verdampen.

3) Doe het kippenbouillon blokje in de pan met inmiddels kokende water en roer door elkaar. Voeg dit nu bij de quinoa en kook de quinoa in 10 minuten gaar.

4) Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kip. Als de kip goed gekleurd is, voeg je de andere helft van de champignons toe en bak je deze enkele minuten mee.

5) Voeg vervolgens de parmezaanse kaas toe aan de quinoa-risotto en laat erdoorheen smelten. Verdeel de quinoa-risotto over de borden en verdeel vervolgens het kip-champignonmengsel over de borden. Garneer met peterselie en serveer met de overige parmezaanse kaas.