Broccolisoep met feta

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Broccoli – 1 stuk (500 gram)
  • Turks brood – half brood
  • Feta – 75 gram
  • Groente bouillon – half blokje
  • Italiaanse kruiden – 2 tl

In huis:

  • Knoflook
  • Ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 ml water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de ui en knoflook. Pluk de broccoli en snijd in grove stukken. Snijd de feta in blokjes.

2) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de broccoli toe en bak enkele minuten mee. 

3) Doe het groentebouillon blokje in de pan met inmiddels kokende water en roer door elkaar. Voeg dit bij de broccoli. Breng het geheel op smaak met peper, zout en de komijnzaad en laat 15 minuten koken.

4) Doe ondertussen het turks brood in de oven en bak in 8 minuten af.

5) Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Schenk de soep in kommetjes en verdeel de feta blokjes hierover. Serveer de soep samen met het turks brood.