Pittige zoete aardappelsoep met garnalen
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Gember – 1 cm
- Chili vlokken – 2 tl
- Zoete aardappel – 4 stuks
- Garnalen – 100 gram
- Bouillonblokje – half stuk
In huis:
- Knoflook – 1 teen
- Ui – 1 stuk
- Olijfolie – 1 el
- Pepe en zout – naar keuze
Categorie: Vis
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoe maak je het?
Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook.
1) Pel en snipper de knoflook en ui. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken.
2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de zoete aardappelen toe en bak enkele minuten mee.
3) Doe het groentebouillon blokje in de pan met inmiddels kokende water en roer door elkaar. Voeg dit bij de pan met de zoete aardappelen, en voeg hier vervolgens gember, chili vlokken en peper en zout toe en laat het geheel 15 minuten koken.
4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen.
5) Haal de pan van het vuur en pureer het geheel tot soep. Verdeel de soep over de kommetjes. Garneer de soep met de garnalen.