Pasta met chipolata worstjes

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rozemarijn – 2 handen
  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Rode paprika – 1 stuk
  • Verse tagliatelle – 250 gram
  • Chipolata worstjes – 4 stuks
  • Parmezaanse kaas – 45 gram
  • Gepelde tomaten – 400 gram

In huis:

  • Olijfolie – 1 el
  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Peper en zout – naar keuze
Pasta met chipolata worstjes

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 20 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de cherrytomaten doormidden. Snijd de rode paprika in stukjes. Verwijder het velletje van de worst en prak in stukjes. Breng op smaak met peper en zout.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de chipolata worstjes toe en bak gaar. Voeg vervolgens de cherrytomaten en rode paprika toe en bak even mee. Voeg als laatste de gepelde tomaten toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen.

3) Doe de tagliatelle in de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tagliatelle af.

4) Verdeel de tagliatelle over de borden gevolgd door de tomatensaus en parmezaanse kaas. Garneer met de rozemarijn.