Gevulde aubergine uit de oven

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Aubergine – 2 stuks
  • Orza – 150 gram
  • Gehakt – 300 gram
  • Geraspte kaas – 50 gram
  • Sriracha saus – 2 el

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 3 el
  • Peper en zout – naar keuze
Gevulde aubergine uit de oven

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 30 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en pers de knoflook. Snijd de aubergine doormidden en hol de binnenkant uit.

2) Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees van de aubergine en besprenkel met de olijfolie. Doe de aubergine in de inmiddels voorverwarmde oven en grill 20 minuten.

3) Doe vervolgens de orza in de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de orza af.

4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de gehakt toe en bak rul. Voeg vervolgens de orza en sriracha toe en meng alles goed door elkaar.

5) Verdeel het orza-gehakt mengsel over de aubergines en bestrooi met de geraspte kaas. Zet het geheel nog 10 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout naar keuze.