Champignonsoep met gerookte kip

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Champignons – 250 gram
  • Peterselie – 1 hand
  • Libanees brood– 2 stuks
  • Gerookte kipfilet – 1 stuk
  • Kookroom – 125 ml
  • Bouillonblokje – half stuk

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Champignonsoep met gerookte kip

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de champignons in stukken. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg champignons toe en bak enkele minuten mee.

3) Doe het bouillonblokje in de pan met inmiddels kokende water en roer door elkaar. Voeg dit bij de pan met de champignons en voeg hier vervolgens peper en zout aan toe en laat het geheel 15 minuten koken.

4) Doe het Libanees brood in de voorverwarmde oven en bak in 2 minuten af.

5) Haal de pan van het vuur en voeg hier de kookroom aan toe. Pureer het geheel tot soep. Verdeel de soep over de kommetjes en garneer de soep met de gerookte kip en peterselie en serveer met het Libanees brood.